Pályázatok (de translation)

Gyakornokok alkalmazása Sütő Gergely egyéni vállalkozónál

A Sütő Gergely egyéni vállalkozó a „Gyakornokok alkalmazása Sütő Gergely egyéni vállalkozónál” című, GINOP-5.2.4-16-2016-00236 azonosítószámú pályázata során 9.924.486.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 3 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a vállalat egri telephelyén.

A felvett gyakornokok közül 2 fő szakács, valamint 1 fő pincér munkakörben került foglalkoztatásra 2017.02.11. és 2017.12.02.  között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bér és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során egy szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatottak 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.

A gyakornok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 3 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül. A gyakornokok munkájának elősegítése érdekében a pályázat során beszerzésre került…

1 db 6 égős gázüzemű főzőasztal 3 ráccsal, 1 db hűtött munkaasztal 3 ajtós, 1 db fagyasztószekrény, 1 db hűtőszekrény, 1 db mobil szalamander sütő, 1 db borhűtő szekrény és 3 db mikrohullámú sütő.

A gyakornokok a vendéglátó szakma művelőjeként a betérő vendégeket a lehető legmagasabb színvonalon láthatják el, megismerhették a szakmát, amit tanultak, ezen kívül szakszerű éttermi és rendezvényi felszolgálásban kamatoztathatják elméleti tudásukat, ezáltal az itt megszerzett tapasztalatokat a későbbiekben is könnyedén tudják alkalmazni a gyakorlatban.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javult foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

A projektet 2017.02.11-én kezdtük, a projekt fizikai befejezésére 2017.12.02-án került sor.

 

palgyorgyPályázatok (de translation)